Bryllup

Bryllupsfotografering

Bryllupsdagen byr på mange flotte, deilige, romantiske, rørende opplevelser for brudeparet og bryllupsgjestene og på like mange verdifulle øyeblikk som fotografen kan forevige med sitt kamera. Hvordan sikrer man at de flotteste momentene fra den store dagen er fanget opp, slik at bildene i ettertid gjengir stemningen og forteller en sammenhengende historie om den viktige begivenheten?

Som fotograf opplever jeg ofte familiefotografering som en slags kreativ meditasjon og eksperimentering i rolig tempo, mens bryllupsfotografering ligner heller på en maraton eller et hinderløp :). Dagen er alltid fullpakket med begivenheter og man er veldig heldig hvis alt går etter plan og alle brikkene faller på plass. Ofte skal fotografen ha tunga rett i munnen med å følge sin fotograferingsplan og samtidig improvisere seg ut av eventuelle utfordringer som oppstår underveis.

Første regel i bryllupsfotografering er grundig planlegging sammen med brudeparet. Jeg prøver alltid å inspisere steder hvor jeg skal fotografere, gjerne på samme tidspunkt og samme årstid ett år i forveien. Vi må snakke gjennom selve seremonien, planlagte aktiviteter før og etter, andre mulige høydepunkter og «overraskelser». Det er også viktig å vite spesielle ønsker og krav. For eksempel noen ønsker å ha mange bilder av bryllupsgjestene og deres reaksjoner, andre mener at fokuset skal primært legges på brudeparet. Det er vel gjerne begge deler, men fotografen har bare 2 hender og ett par øyne så det er viktig å sette opp prioriteter i forkant. Basert på dette lages det et utkast til fotograferingsplan som brudeparet får til godkjenning på forhånd.

Jeg bruker mye tid med kamera og siden jeg spesialiserer meg på utendørsfotografering og fotografering på lokasjoner som kunden velger, så får jeg mye praktisk erfaring med å finne gode løsninger under varierende forhold. Det er ikke dermed sagt at jeg kan faget godt. De beste fotografene jobber uten å tenke seg om: de velger riktige vinkler, riktige innstillinger praktisk talt automatisk. For meg er bryllupsfotografering en prioritert nisje innen fotograf yrket, jeg elsker slike oppdrag til tross for alle utfordringene beskrevet ovenfor og jeg vil jobbe målrettet for å gi mine kunder upåklagelig service og fantastiske produkter.

Tør DU å bestille mine tjenester?! 🙂

Ønsker du et uforpliktende tilbud?