Familie

Naturlige, levende og stemningsfulle familiebilder!

Familiefotografering for meg dreier seg ikke bare om å ta bilder av smilende mennesker. Jeg jakter etter øyeblikk som gjenspeiler personlighet, forteller en liten historie, formidler følelser. Utefotografering i avslappet tempo, gjerne i kjente omgivelser skaper et riktig utgangspunkt for å oppnå det lille ekstra. En annen fordel med fotografering ute er at du får som regel mange ulike bilder å velge mellom.

Det som er litt annerledes hos meg er at der som kunde kan fritt velge lokasjon for fotografering – i naturen, i urbane omgivelser eller hjemme hos kunden. Jeg kan også anbefale noen fine lokasjoner om ønskelig. En omhyggelig valgt lokasjon vil støtte og forsterke det inntrykket du ønsker å formidle gjennom bilder.

Pakker og priser:

10 bilder – 7400 kr

20 bilder – 9250 kr

30 bilder – 10250 kr

50 bilder – 12250 kr

Større pakke? – Ta kontakt for tilbud! 🙂

NB! Mine alt-i-ett pakker inkluderer både fotografering på en avtalt lokasjon og det angitte antallet digitale bilder i maksimal oppløsning som egner seg til opptrykk av forstørrelser. Du får de samme bildene også i lavoppløsning for bruk i sosiale media. Bildene kan leveres i farger eller svarthvitt. Antall bilder du velger å kjøpe bestemmer du selv etter fotografering når du går gjennom prøvebilder.

 

Tillegg:
  • Kjøring over 30km fra Sandvika medfører reisegebyr (4-6kr/km).
  • Fotografering på lørdag eller søndag – 500kr.
Rabatter:
  • Fast kunde – 20% (gjelder ikke bryllupspakker og bedriftsfoto).
  • Effektiv kunde – 5% (kunden bestiller bilder innen 1 uke fra når prøvebilder er levert).

Lifestyle familiefotografering blir stadig mer populær

Hvorfor ønsker stadig flere kunder familiefotografering utendørs og gjerne i dokumentarisk stil? Er dette en forbigående trend eller en naturlig evolusjon? Jeg tror jeg vet svarene!

Hva ser vi etter når vi blar gjennom fotoalbum? Vi ser først og fremst hvem som er avbildet. Deretter begynner øynene å jakte etter kontekst, etter visuelle triggere som får hukommelsen i sving og vekker gode minner: Når var dette? Hvor var dette bildet tatt? Hva var anledningen? Hva hadde de på seg? Og kanskje prøver man å finne svar på enda vanskeligere spørsmål: Hvor ser han nå med det morsomme uttrykket? Hva er det han hvisker til henne som får henne til å smile slik? Lifestyle fotografering hjelper å skape relevant kontekst, nettopp det som får et statisk bilde til å bli et varmt minne mange år senere.

En annen fordel med fotografering utendørs, er at man føler seg mer avslappet i naturlige omgivelser, mer ekte i sine reaksjoner og interaksjon med andre. Fotografen styrer fortsatt showet til en viss grad og veileder sine kunder etter behov og iht fotograferingsplan. Men samtidig finnes det større rom for improvisasjon og for lek, fokuset skifter fra fotografen til omgivelsene og til de andre familiemedlemmene som er med. Dette er en viktig suksess faktor i mange tilfeller.

Med dagens svimlende teknologisk utvikling er profesjonelt fotoutstyr blitt mer kompakt og mer tilgjengelig. Det er bare naturlig at fotografer følger etter sine kunder og jobber på kundebestemte lokasjoner, også utendørs. Overbevisst nå? 😀

Hvordan velger man riktig sted for familiefotografering?

Hvis det er du og din familie som skal avbildes, tenk hva er «ditt» sted, hvilket sted får deg til å smile og vekker gode minner, hvor kan du drive med din hobby eller aktiviteter som du liker? Hos meg får du ingen ekstra reisegebyr innen 30km fra Oslo – det er bare å benytte anledningen! 🙂 Ofte trenger man ikke reise langt for å få gode bilder – en park i nærheten kan være en praktisk løsning hvis dere ikke ønsker å bruke for mye tid på fotografering.

Hvordan velger man riktig tidspunkt for familiefotografering?

Først og fremst velg tidspunkt når dere ikke vil stresse og se på klokka for å rekke noe annet. Når småbarn er med er det viktig å tilpasse fotografering slik at sjansen for godt humør er på det høyeste, dvs når barnet er uthvilt og opplagt. Naturlig lys spiller selvfølgelig en stor rolle også. På en grå dag blir det gode bilder så lenge det er lyst nok. På en solskinnsdag er det vanskelig å unngå skarpe skyggekontraster, med mindre man finner et sted uten direkte sollys, under en trekrone for eksempel. Min anbefaling er å velge et tidspunkt rett etter soloppgang eller rett før solnedgang. Da gir solen fra seg et deilig mykt lys som ingen softboks kan sammenlignes med. Fra min side er sluttproduktet ekstremt viktig. Jeg opererer med faste priser på fotografering, men jeg kan bruke både 2 og 3 timer på en foto session for å sikre et godt resultat. Jeg kan også røpe et hemmelig salgstriks som jeg liker å bruke: jo flere unike og flotte bilder jeg kan tilby deg, jo større er sjansen for at du kjøper en større bildepakke etterpå! 🙂

Ønsker du et uforpliktende tilbud?